Derfor skal du bytte Facebook-passord. Nå!

Sikkerhet og innlogging

I går ble det avslørt at Facebook har, nok en gang, forsøkt å dekke over en sikkerhetsskandale. Og denne er talentløs! Bytt passordet ditt med en eneste gang. Slik gjør du det!

Det som har skjedd er at Facebook har lagret flere hundre millioner passord som ren tekst i en fil. Hvem som helst som har fått tilgang til denne filen kunne da ha fått tak i passordene.

Vanligvis når en onlinetjeneste som Facebook lagrer passord, så gjøres dette i en kryptert form som vil gjøre det tilnærmet umulig å lese dem, selv om en hacker skulle få tilgang. Men når det ligger i ren tekst er det bare å hamstre. Facebook sier at ingen utenforstående har fått tak i filen, men dette er Facebook, så du kan ikke stole på noe som helst av det de sier (og blant alle ansatte på Facebook er det garantert noen råtne epler også…)

Du må derfor endre passordet ditt. Ja, det er kanskje et slit å måtte endre passordet. Men husk: Du gjør det ikke bare for din egen del! Du gjør det også for å beskytte alle venner du har hatt samtaler med og har delt bilder med.

Slik endrer du passordet ditt (via Facebook på PC/Mac):

  1. Gå til Innstillinger i Facebook ved å klikke på nedtrekkspilen til høyre for spørsmålstegnet:
    Innstillinger
    .
  2. Gå til Sikkerhet og innlogging i menyen til venstre:
    Sikkerhet og innlogging
    .
  3. Finn seksjonen kalt Innlogging:
    Innloggin
    .
  4. Trykk på knappen Rediger. Følgende skjermbilde kommer opp:
    Endre passord
    .
  5. Skriv inn ditt nåværende passord i feltet Gjeldende. Deretter skriver du et nytt passord i feltet Nytt. Gjenta dette i feltet Gjenta nytt passord. Trykk så på Lagre endringer (om du har glemt ditt nåværende passord klikker du på Glemt passordet? og følger instruksjonene).
    .
  6. Dette er viktig! Du får nå opp dette skjermbildet:
    Gå gjennom andre enheter
    .
  7. Du må nå be Facebook logget deg ut alle andre plasser hvor du måtte være pålogget Facebook. Gjør dette! Velg Gå gjennom andre enheter og klikk Fortsett.
    .
  8. Du får nå en liste over alle plasser hvor du er innlogget. Nederst i denne listen ser du et valg som heter Logg ut alle økter:
    Logg ut alle økter
    .
  9. Klikk på dette valget. Du får da opp dette skjermbildet:
    Bekreft utlogging
    .
  10. Klikk Logg ut.
    .
  11. Listen vil nå tømmes, og det er kun PC-en/Mac-en du er innlogget på akkurat nå som vil vises i listen over innloggede enheter

Spør i kommentarfeltet om det er noe du lurer på!

 

Leave a Comment

Filed under Facebook, Sosiale Medier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.