Hva skjer med Facebook-profilen din når du dør?

Du har sikkert også opplevd at Facebook-kontakter har avgått ved døden. Og du kjenner sikkert enda flere som har slekt med Facebook-profiler som også har dødd. Noen måneder etter begravelsen ser du plutselig en dag at Facebook forteller deg at den avdøde har bursdag. Og så begynner alle de som ikke vet at personen er død å poste hilsener. Dette er både sårende, og trist for både venner og familie. Slik unngår du at dette skjer med deg!

Du kan nemlig bestemme hvem som skal kunne administrere Facebook-profilen din når du dør. Denne personen vil da kunne skrive en festet post på din tidslinje, svare på venneforespørsler og oppdatere profilbildet ditt. Men de vil ikke kunne poste andre ting på vegne av deg, og de kan heller ikke lese meldingene dine i Messenger.

Slik gjør du det

  1. Gå til nedtrekksmenyen oppe til høyre og velg Innstillinger:
    Innstillinger
  2. En ny side vil nå åpne seg.  Sørg for at du står på Generelt i menyen til venstre. Finn deretter Administrer konto:
    Administrer konto
  3. Klikk Rediger. Du vil da få opp et skjema kalt Din minnekontoforvalter:
    Minnekortforvalter
  4. Klikk på feltet kalt Velg en venn og begynne å skrive navnet på Facebook-kontakten du vil skal være forvalter av din konto. Når denne personens navn kommer opp i listen, klikk på henne. Deretter klikker du på knappen Legg til. Du vil da få opp dette skjemaet:
    Send melding
  5. Om du ønsker det kan du redigere meldingen som blir sendt i Messenger til kontakten som du har valgt som minnekontoforvalter. Hvis du ikke ønsker å sende kontakten en melding, klikker du Ikke nå. De vil fortsatt være din minnekontoforvalter, og du vil få en epost om at de er det. Men jeg vil på det sterkeste anbefale at du sender en melding til personen du har valgt!

Og det var det! Så enkelt at du kan gjøre det i fem kjappe steg.

Slette kontoen din om du dør

Hvis du ikke vil ha en minnekontoforvalter, men du ønsker at Facebook skal slette kontoen din om du dør, finner du en lenke i samme skjemaet som heter Be om sletting av konto:

Slette konto

 

Om du klikker på denne lenken vil det følgende dukke opp:

Deaktivere konto

 

For å aktivere dette klikker du på Slett etter død. Om du har valgt noen som skal være minnekontoforvalter vil denne personen nå fjernes.

Når du har dødd, må familien din kontakte Facebook for å informere om og bekrefte at du er død. Facebook vil da slette kontoen din og alt innholdet du noensinne har postet, inkludert meldingene på Messenger.

For mørkt og morbid, synes du? Nei, det er det overhode ikke. Du burde vurdere hele ditt online-liv og hva som skal skje etter at du har vandret heden. Hvem skal rydde opp etter deg?

Hva synes du om denne funksjonaliteten og dette tipset? Vil du at jeg skal lage tips om andre ting? Skriv en kommentar i kommentarfeltet nedenfor!

 

Leave a Comment

Filed under Facebook, Sosiale Medier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *