Eberson på Ad Lib i Bodø

Jon Eberson

Marte og Jon Eberson med solid oppvarming på jazz-sesongen i Bodø før Norge ble fullt gjenåpnet igjen. 

Jazzklubb-konsert er noe eget. Utplasserte bor med 3-4 stoler, gjerne med stearinlys eller en liten lampe på bordet. Publikum som sitter rolig og avslappet, nippende til et glass vin eller annet fluidum. Det er en dempet men positiv stemning, og det klappes høflig, men takknemlig, når artistene går på til den annonserte tiden.

Slike kvelder har jeg virkelig savnet, og etter flere forsøk, og 18 måneder med utsettelser, var det endelig klart for at Eberson kunne spille konsert på Sinus-scenen i Stormen konserthus i Bodø, i regi av Ad Lib jazzklubb.

Jon Eberson har vært en nestor i norsk musikkliv siden 70-tallet, spesielt i jazz-sjangeren, og han har spilt med og for det meste som kan krype og gå av den generasjonen musikere. For noen år tilbake slo han og datteren Marte Eberson seg sammen i prosjektet med det naturlige navnet Eberson. Keyboardist og vokalist Marte var i flere år med Highasakite og har også bandet LÖV, samt en rekke andre samarbeid, ikke minst med Ane Brun, på CV-en. Resultatet av Eberson har så langt blitt albumet Empathy fra 2018, og noen singler. To av disse kom i sommer og er hentet fra det kommende albumet.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.