Röyksopp – Profound Mysteries II

Albumomslaget til Profound Mysteries II av Röyksopp som er en abstrakt skulptur laget digitalt.

Tilbake til fortiden med de norske elektronika-veteranene.

Etter sju års stillhet på albumfronten (med unntak av samlingen The Lost Tapes) kom Röyksopp tilbake med et knallsterkt album i vår, kalt Profound Mysteries. Nå er Profound Mysteries II her og tar opp tråden der vol 1 endte.

Profound Mysteries er ikke bare et plateprosjekt, det er også et kunstprosjekt med video, web-sider, gjemte CD-er som fans kan finne og forseggjorte kostymer. Men musikken er og blir det viktigste, og Profound Mysteries 1 og 2 (og det ryktes om at det under lanseringen i kveld vil bli annonsert et vol 3) inneholder musikk som ble påbegynt allerede på 90-tallet da de satt på gutterommene i Tromsø. Ved hjelp av MIDI-data har de klart å hente fram musikken igjen, og oppdatert dem til typisk Röyksopp-sound.

Det siste visste jeg ikke før etter at jeg hadde hørt platen flere ganger, men første gang jeg hørte låten Control sa jeg høyt til meg selv: Dette høres ut som 90-tallet ala Adamski, Seal og Robyn S (You Got To Show Me Love). Mer i still enn melodi, men hør på bassgangen som er hovedelementet i låten og fortell meg at du ikke er enig.

Les hele anmeldelsen på Musikknyheter!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.