Slik sikrer du deg best mulig på Facebook

Facebook spam

Etter mine hjertesukk om memer og kjedepostinger på Facebook har flere spurt meg hvordan de kan lukke kontoene sine best mulig, slik at de slipper å fjerne folk som poster slikt fra vennelisten sin. Slik gjør du det.

Dersom du lurer på hva dette dreier seg om kan du lese postingen Slutt å forurense Facebook.

Slik sikrer du at dataene dine og vennelisten din ikke blir eksponert om folk søker seg inn i profilen din, enten manuelt eller med script/programmer. Oppskriften viser hvordan du gjør dette i nettleserutgaven på PC eller Mac i det gamle designet. Dersom du har det nye designet vil oppskriften fungere, men menyvalgene kan være på litt andre plasser:

  1. Gå til Innstillinger i Facebook:
    Innstillinger
    .
  2. I menyen til venstre velger du Personvern:
    Personvern
    .
  3. I feltet til høyre går du først til Din aktivitet:
    Din aktivitet
    .
  4. Hvem kan se de fremtidige innleggene dine: Denne innstillingen viser hva som er satt om standard for hvem som får se innleggene dine. Klikk på Rediger for å sette denne til Venner (NB! Du kan også endre dette på hver enkelt posting du gjør, det du setter her er det som skal være innstillingen som i utgangspunktet er satt når du poster et innlegg).
    .
  5. Gjennomgå alle innleggene og tingene du er tagget i: Denne tar deg med til en logg over alle postinger som andre har tagget deg i. Du kan da bestemme hva som skal postes på  tidslinjen og ikke av det andre har tagget deg i. I punkt 14 viser jeg hvordan du kan slår på at du skal gå gjennom alle postinger du er tagget i, før de postes på din tidslinje
    .
  6. Vil du begrense publikummet for innlegg som du har delt med venners venner eller som offentlig: Her kan du sette at alle postinger du noensinne har gjort på Facebook kun skal vises for venner av deg. Klikk på Begrens tidligere innlegg og deretter på knappen Begrens tidligere innlegg. Du vil bli bedt om å bekrefte. Gjør dette. Nå vil alle postinger bli satt til at kun venner skal kunne se dem
    .
  7. Gå nå til neste seksjon kalt Slik kan folk finne deg og kontakte degSlik kan folk finne og kontakte deg
    .
  8. For å endre på disse innstillingene klikker du Rediger ute til høyre for hver av de
    .
  9. Sett følgende:
    Hvem kan sende deg venneforespørsler: Venners venner
    Hvem kan se vennelisten din: Kun meg
    Hvem kan finne deg med e-postadresse du har oppgitt: Kun meg
    Hvem kan finne deg med telefonnummeret du har oppgitt: Kun meg
    Vil du at søkemotorer utenfor Facebook skal koble til profilen din: Nei
    .
  10. Klikk på Tidslinje og tagging i menyen ute til venstre:
    Tidslinje og tagging
    .
  11. Du får nå opp oversikten Innstillinger for tidslinje og tagging
    .
  12. I seksjonen Tidslinje setter du følgende innstillinger:
    Hvem kan publisere innhold på tidslinjen din: Kun meg
    Hvem kan se hva andre publiserer på tidslinjen din: Kun meg
    Vil du tillate at andre deler innleggene dine i sine egne historier: Av
    .
  13. I seksjonen Tagging setter du følgende innstillinger:
    Hvem kan se innlegg som du er tagget i på tidslinjen din: Dersom du virkelig vil skjule alt velger du Kun meg her. Dersom du bare vil venner skal se dette velger du Venner
    Hvem vil du legge til i publikummet for et innlegg du er tagget i, hvis de ikke allerede kan se det: Dersom du virkelig vil skjule alt velger du Kun meg her. Dersom du bare vil venner skal se dette velger du Venner
    .
  14. I seksjonen Gjennomgang setter du følgende innstillinger:
    Vil du gå gjennom innlegg du er tagget i før de vises på tidslinjen din: Aktiver denne slik at den blir slått på. Nå vil du kunne godkjenne eller avvise postinger du er tagget i før de blir publisert på tidslinjen din
    .
    Punktet som heter Gjennomgå hva andre ser på tidslinjen din kan du lese alt om i denne bloggpostingen. Kort fortalt gjør dette at du kan se hvordan Facebook-profilen din ser ut for de som ikke er  venner av deg, for venner av deg og for de som er venner av venner av deg.
    .
    Vil du gå gjennom tagger som andre legger til i innleggene dine, før de vises på Facebook: Aktiver denne slik at den vises som
    .
  15. Gå til menyvalget ute til venstre kalt Historier:
    Historier
    .
  16. I feltet ute til høyre ser du en seksjon kalt Delingsalternativer. Sett både Vil du tillate at andre deler dine offentlige historier i sin egen historie og Vil du tillate at folk deler historiene dine, hvis du nevner dem til Ikke tillat
    .
  17. Klikk på Sted i menyen ute til venstre:
    Sted
    .
  18. Sett Stedshistorikk til Av
    .
  19. Gå til Ansiktsgjenkjenning i menyen ute til venstre:
    Ansiktsgjenkjenning
    .
  20. Sett alle innstillinger her (det er vanligvis bare én) til Nei

Nå er du så sikret som du kan bli på Facebook. Dersom du ikke ønsker å gå like drastisk til verks kan du selvsagt gå inn her og endre på innstillingene, når du måtte ønske.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.